Praktijk voor Klassieke HomeopathieTarieven en Vergoeding

tarieven en vergoeding

DE TARIEVEN ZULLEN NIET WIJZIGEN PER 1 JANUARI 2021

Tarieven:

Eerste consult (90-100 minuten) €130,- **

Eerste consult in 2 delen (2x 45-50 minuten) 2x €65,- **

Lang consult (+/-60 minuten of bij een korter consult wanneer er meerdere middelen nodig zijn, zoals bij HDT/CEASE*)

                                                                                                   €90,-

Lang consult in 2 delen (2x +/-30 minuten) 2x €45,-

Acuut of kort consult (+/-30 minuten of kortere tijd maar meerdere middelen nodig bijv. bij homeopathische begeleiding)

€45,-

Acuut consult (tot 10 minuten en tot 1 middel in 1 sterkte) €25,-

Bereiding herhalingsrecept zonder consult (indien laatste consult niet langer dan 3 maanden geleden heeft plaats gevonden)

€12,50

(een herhalingsrecept van een middel langer dan 3 maanden geleden voorgeschreven, resulteert altijd in een consult)

Opsturen middel(en) €7,50 (middelen zijn altijd kosteloos af te halen bij beide praktijken, ook zonder afspraak vanuit een kastje aan de buitenzijde van de praktijk). Uitgezonderd zijn mensen die op meer dan 15 minuten reistijd van de praktijk wonen, de middelen worden dan kosteloos verstuurd.

Homeopathische middelen zijn bij de consultprijs inbegrepen.

Korte telefonische vragen/mailtjes en adviesgesprekken zijn kosteloos.

Huisbezoek in Kampen/IJsselmuiden is in overleg mogelijk, meerprijs op de consultprijs is €15,-.

Huisbezoek in Emmeloord is in overleg mogelijk, op werkdagen in Emmeloord binnen werktijden, meerprijs op de consultprijs is €15,-.

* Bij HDT-kuren wordt vanwege extra werkzaamheden voor uitzoeken en klaarmaken en extra kosten voor middelen altijd een lang consult berekend. Ook wanneer het consult slechts kort duurt.

** Er is een regeling voor de kosten voor een eerste consult in geval van gezinnen/huishoudens waarvan meerdere personen tegelijkertijd onder behandeling komen/zijn. Komen er meerdere personen uit 1 gezin/huishouden tegelijkertijd onder behandeling, dan kost het eerste consult hen elk €110,- of 2x €55,-. Is er al een gezinslid onder behandeling en is deze behandeling nog actief, dan betaalt elk volgende gezinslid voor het eerste consult €110,- of 2x €55,-. (1 gezin = zelfde betalende huishouden/adres) (regeling ingevoerd 1-10-2016)
Vergoeding consulten:

Als klassiek homeopathe ben ik aangesloten bij de NVKH en voldoe ik aan de eisen m.b.t. de Medische Basiskennis volgens CPION-norm. Dit betekent dat ik RBCZ-registertherapeut ben, gekwalificeerd op HBO-niveau. Veel zorgverzekeraars vergoeden homeopathische consulten van RBCZ-HBO-registertherapeuten geheel of gedeeltelijk. Deze vergoeding gebeurt vanuit de aanvullende verzekering en valt dus niet binnen uw eigen risico. Informeer voor de zekerheid altijd bij uw eigen zorgverzekeraar. Let hierbij op de door uw verzekering genoemde bedragen per jaar en per dag.